Oktay usta'nın ayran aşı çorbası tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan ayran aşı çorbası, hem serinletici hem de doyurucu özelliğiyle sofraların vazgeçilmezi. Oktay Usta'nın tarifinde nohut, mercimek ve buğdayın mükemmel uyumu, yoğurtlu terbiyesiyle birleşerek nefis bir lezzet sunuyor.
Oktay Usta'nın Ayran Aşı Çorbası TarifiMalzemeler:
Hazırlanışı:1. Geniş bir tencereye süzme yoğurdu, yumurtayı ve unu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 2. Yoğurt karışımına yavaş yavaş suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu şekilde yoğurdun kesilmesini önlemiş olursunuz. 3. Haşlanmış nohut, yeşil mercimek ve buğdayı tencereye ekleyin. 4. Tuz ve karabiberi ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika daha pişirin. 5. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızdırın. 6. Çorbanın üzerine hazırladığınız tereyağlı naneyi gezdirin. 7. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun! Püf Noktaları:
|
.webp)


.webp)

.webp)
.webp)







.webp)

.webp)