Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Aşı Takvimi

Aşı Takvimi

Aşı takvimine uyarak bebeğimizin sağlığını güvence altına almış oluruz. Aşılar, insanları hasta yapan birçok mikroplara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için yapılmıştır. Bebeğimizin ileriki yaşamında sağlıklı bir birey olması ve hastalıklara karşı vücudunun daha güçlü mekanizmalara sahip olması için bu aşıların belirli dozda ve önerilen zamanlarda yapılması gerekmektedir. Aşıların öneminden dolayı bir sağlık kuruluşunda aşı yaptırdığınızda aşı takvimine göre bir sonraki aşının randevusu verilmektedir.

Önerilen Aşı Takvimi

  • Doğumdan hemen sonra Hepatit B aşısı yapılır.
  • 1. Ay Hepatit B aşısı
  • 2. Ay DBT, IPV ve HIB aşıları
  • 3. Ay BCG aşısı
  • 4. Ay DBT, IPV ve HIB aşıları
  • 6. Ay DBT, IPV, HIB ve Hepatit B aşıları
  • 12. Ay Kızamık, Kızamıkçık ve Kabakulak aşısı
  • 14. Ay Hepatit A aşısı
  • 15. Ay Suçiçeği aşısı
  • 18. Ay DBT, IPV, HİB aşıları
  • 20. Ay Hepatit A aşısı
  • 4-6 yaş DBT, IPV, Kabakulak aşısı ve doktorun önerisiyle Suçiçeği aşısı
  • Her yıl İnfluenza yani grip aşısı

Aşı Takvimine Yeni Eklenen Aşılar Nelerdir?


2005 yılına kadar aşı takviminde Hepatit B, Verem, Difteri, Tetanos, Boğmaca, Çocuk Felci ve Kızamık olmak üzere yedi çeşit aşı vardı. 2006 yılında Kabakulak, Kızamıkçık ve Hib aşıları eklenerek koruma sağlanan aşı sayısı ona yükseltildi. 2008 yılında Prömakok aşısı eklenerek aşı takviminin içerdiği aşı sayısı on bire yükseltildi.

Aşının Zamanında Yapılması Önemli midir?


Her aşının kendi zamanında yapılması çok önemlidir. Bazı durumlarda aşı takvimine uyulmadığı taktirde zamanı geçmiş aşıyı yapmaya gerek yoktur. Hangi aşının zamanı geldiyse o aşıyı yapmak gerekir. Bu yüzden çocuğun sağlıklı bir birey olarak yetişmesi için hiçbir aşının kaçırılmaması gerekmektedir. Çünkü kaçırılan aşının telafisi yoktur.

Kimler Aşı Yaptırmalıdır?
  • Her doğan bebek doğduğu andan itibaren aşı takvimine uygun olarak aşılanmalıdır.
  • Doğurganlık çağındaki kadınlarda tetanos aşısı yaptırmalıdır.
  • Yetişkin riskli grupta bulunan bireylerde Difteri, Tetanos, Hepatit B ve Grip aşısı yaptırmalıdırlar.
  • Farklı ülkelere ziyarete gidecek kişilerde o ülkenin hastalık potansiyeline göre aşı yaptırmalıdır.
Aşı Takviminde Bulunan Aşı Çeşitleri
  • Verem (Tüberküloz) aşısı: BCG aşısı denen bu verem aşısı Dünya Sağlık Örgütü'nün deneyimler sonucu önermesiyle iki doz şeklinde uygulanır. Birinci doz 3. Ayda uygulanırken ikinci doz 4-6 yaşları arasında uygulanır. Verem aşıları uygulanmadan önce büyük ölümlere yol açan bir hastalık iken aşı uygulamaları sonucu sıradan bir hastalığa dönmesine rağmen halen nadir de olsa görülüyor.
  • Beşli karma aşı: Beş hastalığa birden geliştirilen beşli karma aşısı; Difteri, Boğmaca ve Tetanostan oluşan DBT aşısı, Çocuk Felci Aşısı (IPV) ve Menenjit Aşısından (HİB) oluşur. Bu karma aşı 2, 4, 6 ve 18. Aylarda uygulanmalıdır.
  • Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak (MMR) aşısı: MMR aşısı iki dozda yapılmaktadır. Birincisi birinci senenin başında ikinci 5-6 yaşlarda uygulanır. Şayet 9. Ayda kızamık aşısı yapılmamışsa ilk doz 15. Ayda ve yine ikinci doz 5-6 yaşlarda uygulanır. Bebek bu hastalıklardan birini geçirdiyse bu üçlü kombine aşının uygulamasına engel değildir.
  • Suçiçeği aşısı: 15. Ayda daha önce suçiçeği geçirmemiş bebeklere tek doz olarak uygulanır. İsteğe bağlı olarak suçiçeği aşısı aşı 5-6 yaşlarda tekrarlanabilir. Suçiçeği bulaşıcı bir hastalık olup içi sıvı dolu döküntüler şeklinde kendisini gösterir. Solunum yoluyla ve döküntülere temas yoluyla kişiden kişiye geçebilir. Kreşte, anaokulunda veya toplu ulaşım araçlarında kolaylıkla geçebilir. Bu hastalık için uygulanan suçiçeği aşısı vücutta oluşturduğu antikorlar vasıtasıyla kişide bağışıklık sağlar.
  • Hepatit A aşısı: Karaciğerin iltihaplanmasıyla oluşan ve bulaşıcı bir hastalık olan Hepatit A virüsünün sebep olduğu bir hastalıktır. Hepatit A hastalığından korunmanın en etkin yolu Hepatit A aşısı olmaktır. Daha önce Hepatit A hastalığı geçirmiş kişiler bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmışlardır. Geçirmeyenlere 14 ve 20. Aylarda iki doz şeklinde uygulanır.
  • Hepatit B aşısı: Toplam üç dozda uygulanan Hepatit B aşısının ilki doğumdan hemen sonra uygulanır. İkinci doz bir ayıkken ve en son doz altıncı ayda uygulanmaktadır. Hepatit B halk arasında “Sarılık” ismiyle bilinen karaciğerin iltihaplanması ile meydana gelen ve Hepatit B virüsünün sebep olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Hepatit B hastalığından korunma yöntemi sadece Hepatit B aşısı olmaktır. Hastalığı daha önce geçirmiş ve iyileşmiş, Hepatit B aşısı olmuş kişilerde Hepatit B hastalığına karşı antikorlar bulunur. Fakat bu antikorlar doğumla bebeğe geçmediği için her doğan bebek bu aşıdan olmalıdır.
  • Rota virüs aşısı: bu aşı, aşı takviminde olmayıp doktorun tavsiyesiyle yapılan bir aşıdır. Doktor uygun gördüğü taktirde ilk doz ilk üç ay içerisinde verildikten sonra en az bir iki ay arayla ikinci ve üçüncü doz uygulanır. Tüm ishallerin en büyük nedeni rota virüstür. Özellikle 6 ay ile 24 ay arasındaki bebeklerde sık görülür. Bu nedenle doktor tavsiyesi ile uygulanmasında fayda vardır. Birçok Doktor Rota virüs aşısının aşı takvimine girmesi konusunda fikir belirtiyorlar.
  • Pnömokok aşısı (Zatürre aşısı): Son yıllarda kullanılmaya başlanan zatürre aşısı 2, 4 ve 6. Aylarda seri üç doz ve 14. Ayda ise tek doz olarak önerilmektedir. İlk defa bu aşıdan yapılacak 2-10 yaş arası çocuklarda tek doz uygulanmaktadır. Zatürre aşısı sadece zatürreye karşı değil, menenjit, sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi pek çok hastalığa karşıda etkilidir. Zatürre aşısının yan etkisi de olabilir. En sık yan etkisi ateşin yükselmesi ve huzursuzluktur.
Son Güncelleme : 13.01.2024 06:38:43
Aşı Takvimi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Aşı Takvimi Yorumları
şifre

65 Yorum Yapılmış "Aşı Takvimi"
kızımın 18 ayında vurulması gereken asılardan agızdan olan cocuk felcı asısı saglık ocagında kalmamıstı bana 1 ay sonra gıtmem gerektıgı soylendı bır ay sonra gıttıgımde hemsıre ızınlı oldugu ıcın dıger hemsıre ılgılendı sorun surda ben asının yapılıp yapılmadıgını hatırlayamıyorum sısteme gırıs yapmamıslar ama bana yaptı gıbı gelıyor cocuk su anda 22 aylık eger yapılmadıysa kaybımız ne olur yapıldıda2. kez yapılırsa zararı var mıdır lutfen yardımcı olun acıl cevap yazın
Ayşe . 20.10.2013
CEVAP YAZ
kusura bakmasın kimse ama suriyeliler geldikten sonra durmadan aşı ve ölüm vakası çıktı. benım kızım kızamık asısı oldu salgın cıkınca fazldan bir daha oldu. opa aşısı oldu salgın çıktı bir daha oldu. bu ne ya çocuklarımız aşı olup duruyo tamam sağlığı için ama yazık değilmi sabilere bas bas bağırıyolar iğne olurken
Ecrin . 09.01.2014
CEVAP YAZ
Kızıma doğumda Hepatit B aşısı yapıldı. Daha sonraki aşılarıda yapıldı. Fakat aşı tutmadı. Bende kendim Hepatit B aşısı yaptırdım. İlk aşıdan 1 ay sonra 2. aşısını yaptırdım. Doktor tarafıdan bana 6 ay sonra 3. aşısı yapılacağı söylendi. Bu 3. aşı ilk aydan itibaren mi yoksa 2. aşıdan itibaren 6. aymıdır?
Murat . 22.04.2014
CEVAP YAZ
rota aşısı özel bir aşıdır. özel ama gerçekten bebekler için zorunlu tek özel aşıdır.. ben kesinlikle tüm bebeklere yapılmasını ve bu aşının atlanmamasını önemle tüm annelere tavsiye ediyorum. rota hastalığına yakalanan bebekleri görünce iyiki yaptırmışım şükür dedim.
Nurgül . 09.09.2015
CEVAP YAZ
9 Aylık bebeklere tek doz kızamık aşısı takvime yeni eklendi. Ben de kızım 9 aylıkken yaklaşık 5 ay önce yaptırdım. Bir ara ciddi kızamık salgını olmuştu hatırlarsanız, kızamıktan bir sürü bebek ölmüştü. O tek doz kızamık eklemiş bakanlık. Yaptırmakta çok fayda var.
Seda . 06.01.2014
CEVAP YAZ
oglum 17 aralıkta 9aylık oluyo ve bıze ası gunu verıldı.ama takvımde bu oydanası gozukmuyo neden boyle bı ası gunu verıldı anlamadım cevabını bılen bırı varsa bana yazarsa sevınırım.asıyı yaptırsam mı yaptırmasam mı aceba
Benazir . 16.12.2013
CEVAP YAZ
oğlum 4,5 yaşında kreşe gidiyor.Kızamık aşısının erkene alındığı anasınıflarında vurulmaya başlandığını söylediler.Vurdurmak istiyor musunuz diye kağıt gönderdiler.7 yaşında vurulmayacak mı bilgisi olan var mı?
Burcu . 28.02.2013
CEVAP YAZ
Aşıyı yaptırın demek en kolayı... Peki o ilaç nerede üretilmiş, içinde hangi suşlar var,içine koyulan suşlar Türkiye de görülüyor mu? Önce bu sorunların cevaplarını alın, zaten sonra karar vermesi kolay olur.
İsmail . 08.06.2016
CEVAP YAZ
Çocuğuma su çiçeği aşısı yapmamışlar herhangi bir uyarıda da ulunmadılar.Ve çok ağır geçirdi komaya girdi çocuk şu an her tarafı yara bere içinde.Allah böyle sağlık hizmetinin belasını versin.
Cihanir Kayaci . 06.02.2014
CEVAP YAZ
burcu benimde kızım kreşe gidiyor aynı şekilde bizede kağıt gönderdiler ve ben doktoruna sordum yaptırmamızda bir sakınca olmadığını söyledi hatta kızım bugün aşı oldu...
Alev . 05.03.2013
CEVAP YAZ
aşılar bebeklere neden tek tek uygulanmak yerine topluca yapılıyo yazık yahu nasıl ağlıyolar. lütfen biri bana anlatsın neden toplu işkence yapılıyo cocuklarımıza :(
Ecriş . 09.01.2014
CEVAP YAZ
9. ayda bize aşısı var dendi. başka aile hekimliğine gittik orda sadece kan sayımı yapılıp ona göre kan ilacı verilecek denildi şimdi hangisi doğru anlayamadık
Recep . 15.04.2014
CEVAP YAZ
rota aşısı mutlaka yaptırın.benim kızım tam 1 yaşında rota vürüsü kapıldı. Çok zormuş .aşısı olsaydı. Yaşadıklarımızı yaşamazdık..rota aşısını tavsiye ederdim
Asel . 08.07.2014
CEVAP YAZ
benim kızım şuan 8 bucuk aylık falat sağlık ocağına gittim 9 ayaşısı icin bana 9ay aşısının kalktığını söylediler doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorum
Medine Unal . 19.03.2015
CEVAP YAZ
ya ben aşı olduğumu unuttum şimdi aklıma geldi 3 ayda arayla 2 defa biri difteri-tetanoz biri sadece tetanoz aşı oldum ölücekmiyim ben ?
Alpay . 05.05.2013
CEVAP YAZ
Takvimde 12 aylıkken yapılan aşılar açıklama bölümünde 14 olarak yazılmış. Açıklamanın takvime uygun olması faydalı olacaktır.
Ayşe . 12.02.2017
CEVAP YAZ
hiç açıklayıcı olmadı ödevim için ama yinede teşekkürler enazından uğraşmışsınız,ödevim için hiç bir yararı olmadı
Ayşe . 31.03.2013
CEVAP YAZ
bebeğim 6 aylık takviminize göre hepatit b aşısı yaptırcaz da galiba ayın sonu yada başında yaptırmamiz bi problem cıkarmaz
Ayşegül . 04.02.2013 14:02:00
CEVAP YAZ
sizden çok ama çok teşekkür ederim bu takvim ödevimde çok yararlı oldu ve bu ödevden yüksek alacağıma inanıyorum.
Buse . 26.03.2013
CEVAP YAZ
Aşı takvimine göre çocuklara çiçek aşısı yapılmıyor mu? İsteğe bağlı mı yapılıyor. Benim oğlum çiçek çıkarıyor.
Aysel . 11.04.2013
CEVAP YAZ
çocuklarıma hpt b aşısı yaptırıyorum 1ve 2 yi düzenli yaptırdım.3.dozu unuttum arası baya açıldı ne yapmalıyım
Hülya . 17.03.2014
CEVAP YAZ
Bebeyim 6aylik ve3 asisi birden xapildi cok agir geldi zorlandi tektek daha iyiydı bençe oglumda óyleydi
Medine . 12.04.2014
CEVAP YAZ
Ekimin 23 ünde bir yaşına girecek bebeğim kac aşı olacak ve hangi kolundan ne zaman yaptirmaliyim
Birsen . 27.09.2013
CEVAP YAZ
yaa arkadaşlar ben tetnoz aşısı oldum 8.sınıfım bu tetanoz aşısı ağrısı ne kadar sürede geçer ?
Buse . 05.12.2014
CEVAP YAZ
bı yasa gore yapılan ası var bı de yapılması GEREKENLER bunu benım ıcın bulun nolur
?? . 23.03.2013
CEVAP YAZ
bence çocuklarımızın saglıklı olması için düzenli aşı yaptırmaları gerekiyor
Kübra . 29.05.2013
CEVAP YAZ
aşıların zararlı olduğunu düşünüyorum ve bu konuda araştırmalarıma devam edeceğim.
Özgen . 05.08.2013
CEVAP YAZ
insanlar zayıf olmadıkları için ilaç içmemeliler yoksa canlarından olabilirler...
Çiğdem . 26.04.2013
CEVAP YAZ
ben rota aşısını bebegim 3 aylıkken yaptırdım 3,4,5 aylık olmak üzere 3 kere oldu
Feryal . 25.06.2014
CEVAP YAZ
menenjit aşısı çocuklara uygulanmaya başlanmış.doğruluğu varmıdır? 4 yaşında
Mustafa Sedef . 16.05.2013
CEVAP YAZ
çocuklarımızın sağlıklı olması için aşı yaptırmaları gerekir
Eda Ece Ve Güney . 26.04.2013
CEVAP YAZ
9.ayda saglik ocaginda bebeginize kan sayimi yapildimi arkadaslar
Ceylan . 03.04.2014
CEVAP YAZ
güzel çoçukların sağlıklı olması için ve mikroplara karşı etkili
Orço . 02.04.2013
CEVAP YAZ
rota aşısını yaptırdım çok faydasını gördüm. tavsiye ediyorumm
Reyhan . 16.12.2014
CEVAP YAZ
arkadaşim 8.sınıfa gidiyor ama td asısı olmadı bende mi olmam
Jhjjh . 27.05.2014
CEVAP YAZ
Bence cok yayarlı bir sitte ama yazılar daha kısa olabilirdi
Cem . 08.05.2014
CEVAP YAZ
her aşı için ayrı ayrı içindeki maddeleri öğrenebilir miyiz
Ebru İpek . 23.09.2013
CEVAP YAZ
aşılar hasta olduğumuzda mı vrurulur aa bilmiyoduum valla.
Ceren . 26.03.2013
CEVAP YAZ
çocuğum 1. sınıfta aşısını olmadı sonradan yapılabilir mi?
Leyla . 27.04.2014
CEVAP YAZ
4. sınıfta hangi aşı olunuyor lütfen cevap verir misiniz
Eylül . 11.03.2014
CEVAP YAZ
Rota aşısı yaptıran varmı. Özel aşı kararsız kaldım
Cüzü . 08.05.2014
CEVAP YAZ
lütfen bana 5. sınıflar aşı oluyorlar mı söyleyiniz
Bengisu . 05.12.2014
CEVAP YAZ
çok güzel gerçekten çok beğendim Allah razı olsun
Nurefşan . 31.03.2013
CEVAP YAZ
sağlık bakanlığına teşekkür ederim.çok beğendim.
Gül . 24.03.2014
CEVAP YAZ
bence insanlar için biraz daha gelişmeli
Meltem . 03.05.2013
CEVAP YAZ
çok teşekkürler fen dersim için işime yaradı
Süleyman . 27.03.2014
CEVAP YAZ
aşı hastalıklardan korunmak için vurulur
Özge . 15.05.2013
CEVAP YAZ
aşıdan sonra bebek kaç gün huzursuz olur
Felek . 28.02.2013
CEVAP YAZ
bu takvimde kpa aşısı nerde? göremedik..
Esra . 28.02.2013
CEVAP YAZ
5. sınıfta yapılması geren aşı hangisi?
Fisun Öz . 14.05.2013
CEVAP YAZ
daha orjinal bir şey olmalı
Ceyda . 10.04.2013
CEVAP YAZ
birazdaha ayrıntılı olmalıydı bence
Tuğçe . 26.04.2013
CEVAP YAZ
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
Aslı . 09.04.2013
CEVAP YAZ
oglum kızamık nasıl bilgi alırım
Mustafa Koşat . 19.03.2013
CEVAP YAZ
bence biraz daha gelişmiş olmalı
Kübra . 12.04.2013
CEVAP YAZ
tesekkur ederım. cok faydalı bılgı
Ahmet Beysan . 09.04.2014
CEVAP YAZ
aşılar hasta oldugunuz da vurulur
Halil. Talha . 25.03.2013
CEVAP YAZ
sen korkuyonmu aşıdan neslihan
Hüsnü . 25.03.2014
CEVAP YAZ
çok güzel çok teşekkürederim
Misafir . 02.03.2013
CEVAP YAZ
ARADIĞIM BİLGİLERİ BULAMADIM
Edanur . 11.04.2013
CEVAP YAZ
aşı takvimi ayrıntılı degil
Bahtiyar . 27.03.2013
CEVAP YAZ
teşekkürler ödevim vardı :)
Bora . 25.04.2013
CEVAP YAZ
aşıdan korkan var mı? :D
Neslihan Ve Çağrı Solak . 24.03.2014
CEVAP YAZ
çok güzel site
Hayrettin . 25.03.2014
CEVAP YAZ
ALİ GİBİ
Ali . 25.03.2014
CEVAP YAZ
Grip Aşısı
Grip Aşısı
Grip aşısı, uygulanan insanlar gribe karşı %70 ile %90 arasında bağışıklık kazanır. Bu aşının özellikle çocuklar ve yaşlılar için uygulanması gereklidir. Çünkü çocuk ve yaşlılar bağışıklık sistemlerinin zayıf olmasından dolayı kış aylarında bu hastal...
Hpv Aşısı
Hpv Aşısı
HPV aşısı, rahim ağzı kanserinden korunmak için yapılmaktadır. Human Papiloma Virüs (HPV) cinsel temasla bulaşan hastalıklar arasında ilk sırayı almaktadır. Bunun yanında deri temasıyla da virüsün bulaşma özelliği bulunmaktadır. Virüs bulaşmasından s...
Aşı Rapeli
Aşı Rapeli
Aşı rapeli, çocukluk çağında uygulanan aşıların belli bir zamandan sonra yeniden yapılmasına denir. Daha önce yapılan aşının yeniden uygulanması, yani aşı rapeli, çocukların bağışıklık sistemini yeniden harekete geçirmek için yapılır. Aşı rapelinin t...
KKK Aşısı
KKK Aşısı
KKK aşısı, açılım olarak kızamık, kabakulak ve kızamıkçık demektir. Genellikle bu aşı çocuklarda uygulanmaktadır. Bu aşıların üçü de hemen hemen tüm çocuklarda ömür boyu devam eden bağışlıklık sağlamaktadır. KKK aşısı, çocuklara iki doz olarak verilm...
Kuduz Aşısı
Kuduz Aşısı
Kuduz aşısı, hasta olan bir hayvan tarafından ısırılma sonucunda, tükürüğün deri ya da mukozalara temas sonucunda bulaşmasıyla oluşacak beyin iltihabını önlemek amacıyla tatbik edilir. Hastalığın kuluçka süresi ısırılan yerin beyne yakınlığı, ısırığı...
Verem Aşısı
Verem Aşısı
Verem aşısı, dünyada yaygın olarak bulunan verem mikrobuna karşı korunma sağlayan bir aşıdır. Akciğer, kemik, böbrek veremi, menenjit, millier verem gibi veremlerde oldukça etkilidir. Bunun yanında cüzzam, mesane kanseri, alerjik hastalıklar gibi rah...
Aşıların Özellikleri
Aşıların Özellikleri
Aşıların özellikleri, günlük hayatta ölümcül hastalıkları bile önleyen virüs, bakteri gibi enfeksiyon etkenlerine karşı panzehir olarak kullanılır aşılar. Aşılar; hastalık etken parçaları, çeşitli zehirli maddeler ve zayıflatılmış hastalık virüslerin...
Bcg Aşısı
Bcg Aşısı
Bcg aşısı, halk arasında verem aşısı olarak tanımlanmaktadır. Prosedür olarak sol omuz başından cilt içine enjekte şeklinde uygulanır ve uygulamadan bir müddet sonra böcek ısırığını andıran geçici bir kabartı oluşmalıdır. Oluşan kabartı 10-15 dakika ...
Çocuk Felci Aşısı
Çocuk Felci Aşısı
Çocuk Felci Aşısı, Çocuk felci hastalığının nedeni, polio virüsü olan bir mikroptur. Çocuk felci etkeni sinsi ilerleyen ve bulaşan bir tür hastalıktır. Çocuk felci genelde 1 ila 4 yaş arası çocuklarda görülür. Bir yaşından büyük yaş grubundan olan ço...
Hepatit A Aşısı
Hepatit A Aşısı
Hepatit a aşısı, hepatit a virüsünün neden olduğu ciddi bir karaciğer hastalığını önlemek için yapılan aşıdır. Hepatit A ciltte ve gözlerde sarılığa, koyu renkte idrara neden olan, grip benzeri bir rahatsızlıktır. Çocuklarda ishale ve şiddetli karın ...
Hepatit B Aşısı
Hepatit B Aşısı
Hepatit B aşısı, zamanında ve usulüne uygun yapıldığında erişkin kişilerde yüzde doksanın üzerinde, bebeklerde ise yüzde yüz koruyuculuğu olan bir bağışıklık aşısıdır. Hepatit B ilk başta hafif bir hastalık iken, daha sonra ömür boyu devam edebilecek...
Kızamık Aşısı
Kızamık Aşısı
Kızamık aşısı nezle, ateş, öksürük şikâyetleri ile ortaya çıkan ciltte döküntülere neden olan kızamık hastalığına karşı uygulanan bir aşıdır. Bu hastalık kulak iltihabı, zatürre nadir olsa da beyin iltihabı, hepatit, kalp ve böbrek iltihabı gibi cidd...

 

Aşı Takvimi
Grip Aşısı
Hpv Aşısı
Aşı Rapeli
KKK Aşısı
Kuduz Aşısı
Verem Aşısı
Aşıların Özellikleri
Bcg Aşısı
Çocuk Felci Aşısı
Hepatit A Aşısı
Hepatit B Aşısı
Su Çiçeği Aşısı
Kızamık Aşısı
DaBT İPA Hib Aşısı
Aşı Nedir
Menenjit Aşısı
Tetanoz Aşısı
Gebelikte Tetanoz Aşısı
Rotavirüs Aşısı
Aşıların Yan Etkileri
Konjuge Pnömokok Aşısı
Zatürre Aşısı
Meningokok Aşısı
Popüler İçerik
Su Çiçeği Aşısı
Su Çiçeği Aşısı
Su çiçeği aşısı, içi sıvıyla dolu döküntülerle yaşanan ve bulaşıcı özelliği olan su çiçeği hastalığına karşı korunma sağlayan aşıdır. Bebeklik ve yeti...
DaBT İPA Hib Aşısı
DaBT İPA Hib Aşısı
DaBT-İPA-Hib (Difteri, aselüler boğmaca, tetanos, inaktif polio, hemofilus influenza tip b-Beşli aşı): 2, 4 ve 6. ayların sonunda birer doz, 18 ay son...
Aşı Nedir
Aşı Nedir
Aşı nedir, hastalıklarla mücadele edebilmek için geliştirilmiş olan, daha çok önlem amaçlı kullanılan çözeltidir. İnsanlarda ve hayvanlarda hastalıkla...
Menenjit Aşısı
Menenjit Aşısı
Menenjit aşısı, genellikle karma aşılarla birlikte uygulanan bir aşıdır. 2013 yılından itibaren ayrı olarak uygulanmaya başlanmıştır. Bu aşı karma aşı...
Tetanoz Aşısı
Tetanoz Aşısı
Tetanoz aşısı, tetanoz hastalığından korunmak için uygulanmalıdır. Çocukluk çağlarında Sağlık Bakanlığı tarafından tam bir etki sağlaması için, beş do...
Gebelikte Tetanoz Aşısı
Gebelikte Tetanoz Aşısı
Gebelikte tetanoz aşısı, yapılması gerekli olan aşılardandır. kızamıkçık, kabakulak, kızamık ve suçiçeği gibi aşıların içerisinde bulunan canlı mik...
Rotavirüs Aşısı
Rotavirüs Aşısı
Rota virüs aşısı, çocuklarda ishal nedeni olan rota virüs enfeksiyonlarından korunmak için geliştirilmiştir. Gelişmiş ülkelerin de için de bulunduğu i...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Aşı Takvimi
Grip Aşısı
Hpv Aşısı
Aşı Rapeli
KKK Aşısı
Kızımın Aşısı
9.ay Aşısı
Çocuk Felci Aşısıı
Aşııı
Hepatit B Aşısı Doz Zamanları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kızımın Aşısı
9.ay Aşısı
Çocuk Felci Aşısıı
Aşııı
Hepatit B Aşısı Doz Zamanları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024